fbpx

My Local Job ondersteunt de tewerkstelling in Stekene

My Local Job ondersteunt de tewerkstelling in Stekene

My Local Job ondersteunt de tewerkstelling in Stekene: Het platform en bijhorende applicatie My Local Job bestaat één jaar in de gemeente Stekene. Iets meer dan een jaar later, levert de app mooie resultaten op. 33 bedrijven vonden de weg naar My Local Job om hun jobs te posten, met een tewerkstellingsgraad van ongeveer 14 procent.

22-02-2023

Het platform en bijhorende applicatie My Local Job bestaat één jaar in de gemeente Stekene. Iets meer dan een jaar later, levert de app mooie resultaten op. 33 bedrijven vonden de weg naar My Local Job om hun jobs te posten, met een tewerkstellingsgraad van ongeveer 14 procent.

Eind 2021 had Stekene de primeur om als eerste gemeente in Oost-Vlaanderen de lokale economie op een concrete manier en voor een lange termijn te ondersteunen. De app is dé ontmoetingsplaats voor werkgevers en werkzoekenden, maar ook voor verenigingen, scholen, … en vrijwilligers.

“Onze lokale werkgevers ondersteunen, is één van de ambities van het gemeentebestuur”, zegt schepen van Economie en ondernemen Pieter De Witte.
Van de vele uitdagingen die onze werkgevers hebben, is het vinden van werkkrachten er één van. De zoektocht naar een geschikte werknemer of vrijwilliger verloopt vaak moeilijk. Anderzijds is voor vele werkzoekenden, de weg richting arbeidsmarkt ook niet altijd gemakkelijk.

“Met deze laagdrempelige app kan je, zonder CV’s of motivatiebrief, zoeken naar een geschikte, lokale job. Je wordt gecontacteerd door de werkgever voor een gesprek, als eerste schakel in het traject. Ongeacht het statuut, een korte of lange tewerkstelling, een stageplaats of namiddag vrijwilligerswerk … het gesprek is altijd de eerste stap van de sollicitatie, niet de laatste”, voegt schepen Pieter De Witte toe.

De gemeente vindt het daarom heel belangrijk om te investeren in de app My Local Job. De applicatie biedt een eenvoudige, laagdrempelige, digitale oplossing aan inwoners en werkgevers om lokaal werk te promoten en te faciliteren. Met ‘werk’ in de breedste vorm van het woord: werk en vrijwilligerswerk, met elk type statuut: vast werk, flexi-job, studentenjob, stagiair, vrijwilliger, …
Het brengt werkzoekenden in contact met handelaars, bedrijven, verenigingen of scholen.

“Deze handige app kan door alle Stekenaars gratis worden gebruikt. Je downloadt de app, registreert je eenmalig en je kan eraan beginnen. Op basis van een aantal filters krijg je een overzicht van de jobs die voor jou interessant kunnen zijn. En door eenvoudig te swipen, stel je je kandidaat. My Local Job is als het ware de Tinder tussen werkgever en werkzoekende”, aldus schepen Pieter De Witte.

Ook als werkgever is de app zeer laagdrempelig. Na eenmalige registratie kunnen werkgevers en organisaties gevestigd in Stekene, hun openstaande vacatures meteen posten.
“Nog niet geregistreerd als Stekense werkgever? Doe het snel via www.mylocaljob.be/city/stekene, en post gratis je vacatures, voor lange én korte tewerkstelling”, besluit schepen De Witte.