fbpx

Schoten: My Local Job

Schoten: My Local Job

Waarom steunt de gemeente Schoten My Local Job? Schepen Véronique d’Exelle legt uit!

IEDEREEN dichtbij huis zijn droomjob.
Het brede bereik van My Local Job met accent op lokaal werk is het medium

'Schoten is een dynamische gemeente die beschikt over verschillende bedrijvenzones zoals de kanaalkant , de Sluizenstraat en de Brechtsebaan. Bijkomend hebben wij een groot aanbod van mooie winkels en horecazaken.  Onze ondernemers zijn continu op zoek naar geschikt personeel wat tot nu toe niet altijd een gemakkelijke opdracht was.

Anderzijds werd ik vanuit mijn positie van schepen van sociale zaken geconfronteerd met mensen die graag wilden werken maar geen job vonden. Voor mensen die een niet standaard profiel hebben is het niet altijd gemakkelijk om een geschikte werkgever te vinden. Wij willen werkgevers ondersteunen zodat zij aan deze mensen kansen kunnen bieden. 

Via deze app willen we mensen op een zeer toegankelijke manier dichter bij elkaar brengen. Ondernemers, werkzoekenden, jobstudenten, laatstejaars studenten, stages , maar ook sociale tewerkstelling: het komt allemaal aan bod in deze app.

Lokaal werken is voor Schoten heel belangrijk en daarom hebben we beslist om deze app gratis aan te bieden aan al onze ondernemers en werkzoekenden. Dankzij de samenwerking met Brasschaat, Kapellen, Schilde kunnen we iedereen uit onze regio optimaal helpen want wij vinden het allemaal belangrijk dat iedereen dichtbij huis zijn droomjob kan vinden.'

 

Véronique d’Exelle, schepen van lokale economie, tewerkstelling en sociale zaken in Schoten
10 juni 2021

Bekijk hier meer 'Handig om weten' artikels