fbpx

Schilde: My Local Job

Schilde: My Local Job

Waarom steunt de gemeente Schilde My Local Job? Schepenen Pascal Gielen en Marian Van Alphen leggen uit!

Handige tool voor de arbeidstrajectbegeleiders van de sociale dienst (Pascal Gielen)

'My Local Job is snel, digitaal, eenvoudig, laagdrempelig én voor alle doelgroepen.

Voor  een jobstudent bijvoorbeeld.  Veel jongeren willen graag een bijverdienste in de buurt in het weekend of de vakantie.  Ze kunnen daarvoor de lokale bakkers, beenhouwers en andere zaken afschuimen.  Of ze gaan via de sociale media op zoek naar een job en met wat geluk vinden ze iets....  Vanaf nu registreren ze zich gewoon bij My Local Job. De bloemenzaak of de bakker om de hoek zoekt een extra paar werkhanden, en post dat.  De student twee straten verder swipet naar rechts en heeft een match.  We zien dat jongeren voor alles apps gebruiken: dus zij zullen erg blij zijn met deze app.

Het is een zeer handige tool voor de arbeidstrajectbegeleiders van de sociale dienst.  Zij zullen mensen aansporen om de app te gebruiken en kunnen alles mee opvolgen.  Dé grote plus zit hem in het feit dat de werkgever de werkzoekende opbelt (en niet andersom).  De lijn is heel kort, direct en efficiënt. We hopen met My Local Job tot meer samenwerkingen te komen en ook langdurige contracten te kunnen afsluiten.

My Local Job helpt werkzoekenden gratis en in enkele klikken of swipes werk te vinden.  Zoals bij elke app geldt hier dat het succes zal afhangen van het aantal gebruikers en aanbieders. De gemeente Schilde wil dan ook fors inzetten op de promotie zodat de investering zo snel mogelijk kan renderen.'

 

Een zeer toegankelijke weg naar werk, dichtbij, met accent op de persoonlijke klik (Marian Van Alphen)

'Als gemeente willen we lokale tewerkstelling optimaal stimuleren. Schilde bruist van ondernemerschap en wordt onder meer gekenmerkt door een divers aanbod aan prachtige winkels, aangevuld met een groot aanbod aan unieke horecazaken en een bedrijventerrein aan de site aan de Turnhoutsebaan Oost.

De applicatie geeft werkgevers de mogelijkheid gratis te adverteren en op zoek te gaan naar geschikte lokale werknemers. Ook voor onze werkzoekenden biedt het een zeer toegankelijke weg om werk te gaan vinden dichtbij huis. Wat alleen voordelen inhoud!! Niet alleen voor de werknemers, maar zeker ook voor onze lokale handelaars/ondernemers.
In de handelskernen van Schilde en ’s-Gravenwezel bevinden zich nog vele familiebedrijven.  De waarde van een goede persoonlijke klik tussen werkgever en werknemer is dan ook erg belangrijk. Kiezen voor lokale werknemers, is kiezen voor mensen die dichtbij staan en de sfeer goed kennen. 

Onze inwoners-werknemers zullen minder verre verplaatsing dienen te doen en nog weinig tijdsdruk hebben om bv. tijdig op hun werk te geraken. Het biedt hen een enorme tijdwinst, en dus meer tijd voor ontspanning en vrije tijd.

Werk lokaal, zal ook een impact hebben op koop lokaal! De lokale werknemer zal het lokale aanbod niet enkel beter leren kennen en meer lokaal gaan consumeren, maar hij zal het ook meer gaan aanprijzen, wat ook onze lokale handelaars absoluut ten goede komt.

Tot slot heeft het ook een ecologisch aspect. Hoe klein misschien ook, zal het een impact hebben op de mobiliteitsdruk. Het biedt onze werkzoekenden immers de mogelijkheid om trage verplaatsingen te doen, naar en van het werk,  met de fiets of te voet.'

 

Pascale Gielen, schepen van werk in Schilde
Marian Van Alphen, schepen lokale economie in Schilde
10 juni 2021

Bekijk hier meer 'Handig om weten' artikels