fbpx

Kapellen: My Local Job

Kapellen: My Local Job

Waarom steunt de gemeente Kapellen My Local Job? Schepen Luc Devriese legt uit!

De grote bandbreedte van doelgroepen aan de vraag- en aanbodzijde, via een zeer laagdrempelige app

'Toen ik de eerste email ontving met de voorstelling van het concept van My Local Job was ik onmiddellijk mee. Omdat ik het belangrijk vond dat jobs in een ruimer gebied zouden kunnen aangeboden of gezocht worden, heb ik gemeenten in de buurt gecontacteerd.  Brasschaat, Schoten en Schilde hebben hier enthousiast op gereageerd.
Waarom My Local Job?

Het past in de trend waarbij mensen meer en meer een job zoeken in hun regio. Dit heeft alleen maar voordelen : tijdswinst, minder stress, beter voor het milieu, minder kosten.


Een ander belangrijke reden is de laagdrempeligheid. Studies wijzen uit dat gebruikers steeds minder actief zijn op websites maar meer en meer op apps via de smartphone. Vooral jongeren maar ook kwetsbare doelgroepen. Zij hebben eerder een smartphone dan een Desktop of laptop. En de app is ook gratis voor zowel aanbieders als zoekenden.


Ook de grote bandbreedte van doelgroepen aan de vraag- en aanbodzijde (flexijobbers, stagairs, werkzoekenden, studenten, vrijwilligers, kansarmen via OCMW, gemeente, ondernemingen, verenigingen) is een belangrijke reden om voor My Local Job te kiezen als gemeente. Geen enkele andere app op de markt biedt dezelfde flexibiliteit en zo weinig formaliteiten. 


Last but not least, de rapporteringsmogelijkheden zullen ons als gemeente inzicht geven in de jobmarkt van de gemeente en wellicht ook helpen om ons beleid bij te sturen waar nodig.'

 

Luc Devriese, Schepen sociale zaken, wonen en werk in Kapellen
10 juni 2021

Bekijk hier meer 'Handig om weten' artikels