fbpx

Brasschaat: My Local Job

Brasschaat: My Local Job

Waarom ondersteunt de gemeente Brasschaat My Local Job? Schepen Carla Pantens legt uit!

Lokaal werk in de kijker zetten ter ondersteuning van het bruisende ondernemerschap in Brasschaat

'Het afgelopen jaar werden we allemaal geconfronteerd met een verschrikkelijke crisis. In het bijzonder onze ondernemers maar ook verschillende gezinnen die door de lockdown het inkomen zagen verminderen of zelfs verdwijnen.  Tevens was er een uitstroom van personeel in verschillende sectoren, en is het moeilijk om in die specifieke sectoren terug personeel aan te werven. 

Brasschaat bruist van het ondernemerschap en daarom willen wij als gemeentebestuur deze schakel ondersteunen waar werkgever en werknemer elkaar vinden. Als gemeente willen we hen hierbij helpen door een oplossing aan te bieden om lokaal werk in de kijker te zetten.  Wij dragen de abonnementskosten, de applicatie is gratis voor de bedrijven en werkzoekenden.

In navolging van koop lokaal -> werk lokaal !

Heel belangrijk om deze tendens verder te zetten en zo het lokale ondernemerschap maar ook de lokale tewerkstelling te promoten.  Tevens kan deze app ook worden gebruikt om vrijwilligers in contact te brengen met verenigingen, scholen,…. Daarnaast is ook de sociale factor een grote troef en belangrijk om dit een lokale invulling te geven. De sociale economie kan immers eveneens mee genieten van de voordelen van dit platform. 

We gaan de uitdaging aan, samen met Schoten, Schilde en Kapellen, en kiezen voor een lokale toekomst.'

 

Carla Pantens, Schepen lokaal ondernemen in Brasschaat
10 juni 2021

Bekijk hier meer 'Handig om weten' artikels